FAQ

Hvornår kommer I?

Vi bestræber os altid på, at behandlingen udføres inden for 2-4 uger efter kontakten er oprettet.
Det kan dog variere efter vind og vejr.

Er én algebehandling nok til at få taget helt rent?

I de fleste tilfælde er én behandling tilstrækkeligt, hvis taget har en let algevækst. Tage som er svært angrebet af alger, mos og lav kan kræve to eller tre behandlinger for at opnå det perfekte resultat.

Hvor lang tid går der fra behandlingen før virkningen kan ses og at algerne forsvinder?

Tiden fra behandling til reel virkning afhænger af faktorer såsom tagtype og algetype.
Normalt vil du kunne se en forskel i løbet af ganske få dage. Her vil du blandt andet bemærke, at de grønne alger dør og bliver sorte/grålige. Ved algeangreb med gule og hvide alger – der er mere hårdføre end de grønne - kan der gå et par måneder, inden forskellen for alvor er til at se.
I forhold til tagets generelle tilstand og udseende, spiller vejr og klima også en væsentlig rolle. Blandt andet kræver det et godt regnskyl, førend de døde alger fjernes fra taget.
Du skal derfor heller ikke blive utålmodig, hvis afrensningsprocessen kan vare et par måneder.

Hvor lang tid tager en algebehandling og hvor lang tid holder den?

Normalvis varer algebehandling af et tag på et almindeligt parcelhus ca. 60 minutter, hvorefter effekten af behandlingen kan vare i helt op til et år. Problemerne med alger og dertilhørende grønne områder opstår således heller ikke fra dag til dag, men vil ophobe sig over tid. Netop derfor kan du også med fordel vælge en serviceaftale, hvor vi algebehandler årligt eller hvert andet år.

Jeg har meget mos på mit tag, kan I også fjerne det?

Hos AlgeClean Nord anvender vi AlgeFri N Proff, der også er et ideelt middel til behandling af mo-sangreb på dit tag. Inden for en kort periode efter behandlingen vil du opleve, at mosset bliver brunt og udtørrer, hvorefter regnen skyller selv samme væk. Afhængigt af mosangrebets omfang på dit tag, kan behandlingsprocessen være kortere eller længere. Ved svære mosangreb kan det være nødvendigt at behandle over flere omgange, inden du oplever den ønskede effekt. Genbehandling sker efter et par måneder, idet mosset suger en del algemiddel i forbindelse med behandlingen.

Jeg har et gammelt eternittag. Kan algebehandling virke skadende på taget?

Vores miljøvenlige algebehandling er det ideelle middel til alle tagtyper – også gamle asbestholdige eternittage. Grunden til dette er, at vi højtryksrenser taget og anvender i den forbindelse en kraftig pumpe, der sprøjter algemidlet op på taget. Dette virker ikke mere skadende for taget end en helt almindelig regnbyge. Vi kan behandle alle typer tage, også gamle asbestholdige eternittage. Vi højtryksrenser nemlig ikke dit tag.

Mit hus har intet undertag – risikerer jeg så, at der løber vand ind ved behandling?

Algemidlet eller vand sprøjtes aldrig direkte på taget, men bruses derimod over. Ej heller risikerer du, at der sprøjtes vand ind imellem tagstenen eller tagplader, selvom vi står på jorden og arbejder. Det vil altså sige, at hvis taget er tæt under regn-, sne- og haglbyer, så vil det også holde sig tæt i forbindelse med algebehandlinger.

Jeg har karnapper på mit tag, koster det ekstra at få dem behandlet?

Nej. Prisen for algebehandling gælder for den behandlede flade og ikke udformningen af selve taget.

Mine tagrender har det ikke så godt, så jeg vil blive ked af hvis I sætter jeres stiger op ad dem. Kan I så overhovedet behandle mit tag?

Ja, vi kan sagtens behandle dit tag. Faktisk bruger vi sjældent stiger. Hvis der er mindre end 4 meter fra jorden og op til dine tagrender, kan vi behandle taget fra jorden.

I har behandlet mit tag, men det virker som om det er fedtet og har et hvidt skær. Det er der også på mine fliser hvor der vist er dryppet noget algemiddel ned. Hvorfor ser det sådan ud?

Når der kommer en hvid, lettere fedtet overflade i forbindelse med algebehandling, skyldes det det middel, vi anvender i den forbindelse. AlgeFri N Proff er baseret på naturlige fedtsyrer og kan derfor også virke en anelse fedtet. Dette forsvinder dog ved førstkommende regnskyl.

Virker en algebehandling mod flisepest?

Nej, flisepest kan kun fjernes med en fliserenser.

Dør mine planter?

Nej, planterne dør ikke, men det er en god idé at dække de planter, som står tættest på huset til. Planter der bliver ramt risikerer at få pletter, miste blade og blomster.

Skal jeg være hjemme når I kommer?

Nej, så længe der er adgang rundt om huset, behøver du ikke være hjemme.

Er det nødvendigt med en algebehandling hvert år?

Både ja og nej - det afhænger af tagtypen og vejrforhold, men vi anbefaler algebehandling hvert 2 år for at holde taget rent og pænt.

Skal I have adgang til vand?

Gerne, men det er ikke et krav, da vi har en buffer med i bilen.

Er det skadeligt for mit solcelleanlæg?

Nej, vi har igennem tre år testet algemiddel på solcelleanlæg, og det har ingen skadelig effekt at sprøjte dem med algemiddel. Det er faktisk en fordel at få sprøjtet sit solcelleanlæg, da algevækst mindsker ydeevnen på anlægget.

Har I virkningsgaranti?

Ja, det er dog et krav, at du tager et billede af det algebehandlede område max. 5 dage efter algebehandlingen er udført, og gemmer billedet til fremtidig dokumentation. Du kan tidligst reklamere over manglende virkning 9 måneder efter behandlingen. Dette skyldes eksempelvis, at lav først slipper taget 6-9 måneder efter de dør.